Tot Imatges Notícies Vídeos Mapes
Jean-Paul Belmondo va morir als 88 anys. El cinema francès perd una estrella
Itàlia corre el risc de pagar danys a la companyia petroliera britànica
La manca d’entesa dels líders empresarials davant el canvi climàtic
Censura digital, Joe Biden, Llibertat de premsa: entrevista amb Edward Snowden


Afegeix a Chrome / Firefox

TEMA : FET-DIVERS

Dos bebès van intercanviar-se en una maternitat de San Millan de Logronyo en 2002, "un error humà" segons les autoritats locals.

Una jove reclama 3 milions d’euros després d’haver-se intercanviat, just després del naixement, amb un altre bebè i regalada a una família que no era sevaAquest cas es remunta al 2002 i va tenir lloc a la Maternitat San Millan de Logronyo, un equipament que ara està tancat. les autoritats de la regió de la Rioja han explicat que es tracta « d’un error humà ».

La jove, que sempre havia estat criada per la seva suposada àvia, ha presentat una denúncia, creient-se fortament penalitzada per l'intercanvi. "Es tracta d'un dany immens, que durarà tota la vida i que no es podrà reparar mai", va dir el seu advocat. José Saez-Morga.

El jove de 19 anys reclama 3 milions d’euros pels danys patits, però les autoritats sanitàries no estan disposades a pagar aquesta quantitat.

"Es va dur a terme una investigació que va concloure que el que va passar va ser un error humà", va dir la responsable regional de salut, Sara Alba. "No vam poder determinar qui va estar a l'origen d'aquest error, ja que els sistemes informàtics de l'època no tenien tants detalls com avui", va explicar, i va afegir que les autoritats estaven al costat de les famílies per proporcionar-los tot el suport possible”

La justícia ha de dictaminar sobre el fons del cas i, en particular, sobre la necessària correcció de l’estat civil abans de decidir sobre la qüestió de la indemnització, va explicar José Saez-Morga.
Noticies recents