Tot Imatges Notícies Vídeos Mapes
Jean-Paul Belmondo va morir als 88 anys. El cinema francès perd una estrella
Itàlia corre el risc de pagar danys a la companyia petroliera britànica
La manca d’entesa dels líders empresarials davant el canvi climàtic
Censura digital, Joe Biden, Llibertat de premsa: entrevista amb Edward Snowden


Afegeix a Chrome / Firefox

TEMA : CIBERATAC

Les empreses juguen la seva supervivència en cas d’un ciberatac

Segons un estudi de l’asseguradora cibernètica Hiscox, una de cada sis empreses víctimes d’un ciberatac el 2020 va dir que tenien poc risc de fallida.

A càrrec de Laurent Mavallet
Font : lemondeinformatique.fr/ Traduït per Patricia Lopin
La proporció d'empreses que han patit almenys un atac cibernètic significatiu ha augmentat del 38% al 43% en un any, segons un estudi de l'asseguradora cibernètica Hiscox. El 27% ha experimentat almenys deu ciberincidents durant l'últim any. Les conseqüències poden ser greus, ja que l'any passat una de cada sis empreses ciberatacades afirma que tenen poc risc de fallida. Però la situació varia molt en funció de la maduresa de les empreses en termes de ciber resiliència i dels països. Com més madura sigui una empresa, millor resisteix, és clar.

Primera conseqüència: el pressupost dedicat a la ciberseguretat continua explotant. Amb un augment del 63%, ara arriba al 21% del pressupost de TI. Per contra, la subscripció d’assegurances dedicades als ciber riscos amb prou feines ha augmentat, passant del 26% al 27% de les empreses subscriptores en un any, amb proporcions que augmenten amb la maduresa i la mida de les empreses. Diferents països s’enfronten a mercats força diferents. A França, per exemple, gairebé la meitat de les empreses van patir un ciberatac l'any passat en comparació amb tot just més d'un terç (34%) l'any anterior. Els costos dels atacs són més alts a Alemanya (21.818 euros de mitjana), país que també és el campió del pressupost SSI (cinc milions d'euros de mitjana). Per contra, Bèlgica és el país més avar (1,7 milions d’euros de pressupost SSI de mitjana) i el país amb els atacs de ransomware més freqüents (el 19% de les empreses). L’estudiant pobre és Espanya, el país on els atacs són els més nombrosos (53% de les empreses afectades) i les empreses menys madures (9% dels ciberexperts del rànquing Hiscox).

Tot i que, evidentment, el ransomware augmenta i és l’estrella indiscutible dels atacs cibernètics, no és l’únic. Generalment, el ransomware entra a IS mitjançant phishing (65% dels casos). Entre les empreses víctimes de ransomware, la taxa de pagament del rescat és molt variable segons el país: el 21% als Estats Units o Alemanya, el 19% a França, el 7% a Espanya, el 6% a Irlanda i els Països Baixos. El 36% de les empreses van haver de fer front a una infecció per virus (excloent el ransomware), el 31% amb un correu electrònic professional, el 28% amb un atac de denegació de servei distribuït (DDoS - Distributed Denial of Service), el 21% amb una apropiació indeguda de recursos informàtics. (inclòs allotjament de programari maliciós o infraestructura de pirateria informàtica per desenvolupar criptomoneda).

A càrrec de Laurent Mavallet
Font : lemondeinformatique.fr
Notifiqueu un problema de traducció : patricia@trobo.cat

Articles recents