Tot Imatges Notícies Vídeos Mapes
Com els lobbies dels grans contaminadors pressionen la legislació europea
Itàlia corre el risc de pagar danys a la companyia petroliera britànica
La manca d’entesa dels líders empresarials davant el canvi climàtic
Censura digital, Joe Biden, Llibertat de premsa: entrevista amb Edward Snowden


Afegeix a Chrome / Firefox

TEMA : CINEMA

Mor de Jean-Paul Belmondo, cinema francès de dol

L’actor va morir als 88 anys. Desapareix una personalitat extraordinària amb una carrera excepcional.

Jean-Paul Belmondo. (Moviestore Collection / Rex Feat)


Conegut per les seves acrobàcies, Jean-Paul Belmondo va morir als 88 anys. El cinema francès perd una estrella. L’actor seguirà sent per sempre el monstre sagrat del cinema francès. En els seus més de cinquanta anys de carrera, ha participat tant en pel·lícules d’autor com en llargmetratges populars.

Nascut el 1933, el jove Belmondo va créixer en una família d’artistes. El seu pare és un reconegut escultor. Li agrada interpretar el pallasso i somia amb el teatre. la reunió amb Jean-Luc Godard va segellar el seu destí: "Va ser ell qui em va fer estimar el cinema. Abans A bout de souffle, m’havien dit tant que no era bo que dubtava ”, confiava el 2001. Sempre davant de la càmera de Godard (Pierrot Le Fou, Une femme est une femme), però també de François Truffaut (La Sirène du Mississippi), Henri Verneuil (Un mico a l’hivern, Por de la ciutat ...), Philippe de Broca (L’home de Rio, El magnífic ...) o fins i tot Claude Lelouch (Itinerari d’un nen mimat ...) O Georges Lautner (Le Guignolo , Le Professionnel), Jean-Paul Belmondo ha encarnat personatges que han entrat a la memòria col·lectiva dels francesos.

Nomenat Comandant de la Legió d’Honor el 2007, Gran Oficial de l’Orde Nacional del Mèrit el 2017 i Comandant de l’Orde Nacional de les Arts i les Lletres, Jean-Paul Belmondo ha rebut algunes de les majors distincions franceses.

Al Festival de Cannes de 2011, es va atorgar una Palma d’Honor a l’actor que, físicament disminuït després d’un atac cerebral el 2001, no va aparèixer en un paper principal a la gran pantalla des de "Un homme et son chien" el 2009.
Els nostres articles traduïts